Det verkar som om torka är det nya normala. Det är extremt torrt i vingården och med små bevattningsmöjligheter lider som vanligt nyplanterade stockar. Fokus ligger på överlevnad snarare än tillväxt.

Etablerade stockar klarar det bättre. Tydliga mjöldaggsangrepp på andra håll fick mig att rycka ut och göra en svavelsprutning på kvällen. Läget i Lyngby är under kontroll. Som vanligt dyker det upp lite mjöldagg på Chardonnay och Rondo så här års. Solaris och Saphira är fortfarande sunda. Det gäller dock att hänga med och hålla lövväggarna tillräckligt luftiga.

På bilden syns fint utvecklade Saphira. Vi får se vilken mognad som kommer att kunna uppnås i år. Förra året var första gången mognadsgraden i Saphira var tillräcklig för att göra ett stilla vitt vin. Vid blindprovning visade sig smakerna påminna mycket om Vermentino från Sardinien. Intressant då andra smaker har visat sig i mousserande viner av druvor med lägre mognadsgrad.

Det verkar som om både vinbonde och spindel njuter av solnedgången på översta bilden!