Vid Föreningen Svenskt Vins årskonferens tilldelades vi mycket glädjande bronsmedaljer för båda våra inlämnade viner!

Allra mest glädjande var att vi satte ytterligare en druva på kartan, Pinot Meunier, och bevisade därmed genom att få en bronsmedalj vår tes om att denna druva kan odlas i Sverige. Den är ju 3:e-druva i Champagne och växer där på lite sämre lägen. Den slår ut senare och mognar tidigare än Pinot Noir och Chardonnay. Vårt unga mousserande årgång 2016 bestod till 50% av Pinot Meunier och resterande var en blandning av Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris samt en aning Solaris.

Vårt rosévin från det utmanande svaga året 2017 lyckades också ta hem en bronsmedalj. Rondodruvorna hade blandats med 15% Solaris för att tillföra vinet mer socker och fruktighet, vilket lyckades på ett bra sätt.

En erfarenhet som vi kommer att jobba vidare med är att fortsätta använda Solaris som blendingpartner i olika viner framöver. Solaris verkar vara en mycket bra blendingdruva.