Vid 3 tillfällen i sommar, 28 juni, 12 juli och 9 augusti kommer Gavelinwine att anordna en skånsk vinresa bland 5 lokala vingårdar i Malmö/ Lund-området. Mitt i programmet kommer de att besöka oss på Lyngby Vingård också.

Det är ett spännande upplägg där deltagarna får besöka 4 kommersiella vingårdar och en hobbyvingård. Hos oss kommer vi att visa hur man med relativt enkla medel, en stark vilja och mycket handkraft kan förverkliga drömmen om en egen vingård hemma i Skåne!

Fördelen som hobbyodlare är att man kan kosta på sig att ta ut svängarna lite mer utan att behöva tänka på den ekonomiska lönsamheten. Vi är exempelvis den enda vingården i Sverige som odlar den tyska Piwidruvan Saphira som har visat sig kunna ge ett riktigt fint mousserande vin i vårt kyliga klimat!

Vi odlar också den s.k. 3:e Champagnedruvan Pinot Meunier, vilket inte heller är så vanligt i Sverige. När vi besökte Champagne för en del år sedan fick vi tipset av en odlare att prova Pinot Meunier, eftersom den där odlas på de lite mer anspråkslösa lägena och därför borde vara mest lämpad för vårt klimat. Det har visat sig stämma ganska väl! Sedan har vi ändå inte kunnat motstå att prova de mer berömda Champagnedruvorna Chardonnay och Pinot Noir också.

Vi testodlar också en av våra röda favoritdruvor Dornfelder som vi så gärna ville lyckas med här i Skåne, eftersom den i Tyskland kan ge helt fantastiskt goda mjuka och fylliga rödviner. Tyvärr har vi tvingats inse att det endast under de allra bästa vinåren går att göra druvan rättvisa i vårt kyliga klimat..

http://www.gavelinwine.com/skanska-vinresor/

Följ länken ovan så kan ni se programmet och anmäla er till den Skånska vinresan.