På bilden ses den sista klasen som skördades i vingården 2016 i härligt solsken den 30 oktober. De sista sparade klasarna Solaris höll 119 Oe och var delvis angripna av ädelröta och används nu i ett experiment att göra ett sött dessertvin.

De sista som görs i vingården i november innan vintervilan är att fräsa upp grönvegetationen i raderna med jordfräsen.

I vinkällaren pågår omtappning av de färdigjästa vita- och rosévinerna medan de röda vinerna genomgår malolaktisk jäsning ett tag till.

Det fantastiska vinåret 2016 har gett ett vinmaterial av mycket hög klass som vi hoppas kunna förvalta till högklassiga viner också. De första indikationerna ser också lovande ut med viner med hög koncentration och smakrikedom. Som kuriosa kan sägas att druvan Saphira som vi gör mousserande vin av i år nästan nådde en för hög mognadsgrad för det mousserande vin vi vill göra. Det trodde vi inte var möjligt i vårt klimat!